Ha szeretsz utazni és nem csak a napágyban feküdnél egész nyaralás alatt, akkor a Tern összecsukható kerékpárok egészen új lehetőségeket nyitnak számodra az aktív kikapcsolódáshoz. Sokkal egyszerűbben szállíthatod, mint egy normál kerékpárt és szuper túrákra, kellemes városnézésekre mehetsz el velük.

Úti célunk a Garda-tó volt, ahova a Tern Verge D9 és P10 összecsukható kerékpár modelleket vittük magunkkal. Nem csak biciklizés volt a terv, hanem szörfözés és SUPolás is, melyből főleg a windsurf felszerelés foglal sok helyet, de a felfújható SUP deszka sem kis csomag. Erre jöttek a ruhák és egyéb holmik, amiknek be kellett férniük az autóba. Mivel a tetőcsomagtartót a szörfdeszkák foglalták, nagyon nagy előnyt jelentett a folding kerékpárok kompakt mérete és a hozzájuk vásárolható kerékpáros védő zsákok, melyek segítségével kis helyen és biztonságosan megoldható volt, hogy mindent magunkkal vihessünk.

Kerékpárok, bőröndök és SUP deszka alul…

…szörf cuccok felül

A Garda-tó és környéke nagyon népszerű a kerékpárosok körében. Nem véletlenül, hiszen gyönyörű környezetben tekerhetünk a tó körül és gurulhatunk végig a nagyon hangulatos kis városkákon. A Tern összecsukható biciklik ideális társnak bizonyultak minden esetben, hiszen megfelelő áttétellel rendelkeztek a komolyabb emelkedők megmászásához, illetve a tempós haladáshoz a szerpentineken és mindig szem előtt, biztonságban tárolhattuk őket, ha beültünk egy étterembe, vagy bementünk egy boltba vásárolni.

Az utazásra elvitt Verge modellek az országúti kerékpár kategóriába tartoznak, azaz kifejezetten a gyorsaságra lettek tervezve, így a vékony gumikkal, főleg az aszfalton volt élvezetes velük a tekerés, de a könnyebb földutak sem jelentettek problémát nekik, mikor a Ledro tavat kerültük. Persze ha valaki többet menne földúton, vagy rosszabb minőségű macskaköveken, érdemes a ballonosabb, nem teljesen slick gumikat választani 🙂

Óriási élmény volt az utazás, mindenkinek csak ajánlani tudjuk, hogy fedezze fel a Garda-tó környékét, ahol rengeteg lehetőség van a sportolásra vízen és szárazföldön egyaránt. Ha a biciklizés során nem a kemény terepezés a cél, ahova mindenképp mountain bikeot kell vinni, akkor a legjobb választás lehet egy Tern összecsukható kerékpár.

Nézd meg galériánkat az útról

Megálló a szörf stégen
Kinyitva és összecsukva